Taller d’identificació de fotografies a l’Arxiu Comarcal

L’Arxiu Comarcal del Maresme i el Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró impulsen un projecte per recuperar la història oral a través dels records de la gent gran. La activitat s’anomena  Fotos per recordar… i neix amb la voluntat de conservar la memòria col·lectiva i potenciar la teràpia de reminiscència com utensili de estimulació cognitiva entre la gent gran.

La metodologia consisteix en explicar què evoca cada instantània fotogràfica projectada, per després registrar la informació que proporcionen els participants sobre noms, situacions o llocs que apareixen.

Durant dues hores, es mostren fotografies del fons documental, que retraten la vida de Mataró durant els anys 40 i 50. Els arxivers fan l’elecció de les imatges, la identificació i la seva descripció. El servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadania porta a terme la seva difusió, i  el contacte amb les persones grans que desitgin participar.

Les sessions són obertes a tothom, a la sala d’actes de l’arxiu a Can Palauet el primer dilluns laborable de cada mes de 10 a 12 h del matí.

Calendari del taller 2020:

13 de gener, 03 de febrer, 02 de març, 04 de maig, 08 de juny, 06 de juliol, 05 d’octubre, 02 de novembre i 14 de desembre

 

 

Deixa un comentari