Caixes de vida

Descripció del projecte

La caixa és el reflex d’un moment determinat o d’una situació determinada, al cap d’un mes pot ser diferent, cada objecte remou sentiments i vivències diferents.

Elements principals de la tasca:
Ajut en el treball emocional a través d’objectes.
Pren distància i és objectiu, tot centrat en l’objectiu.
Ajudar a mantenir a la persona enfocada (que la persona al recordar, no s’encalli).

Procés:
1a. Sessió:
Presa de contacte
Explicació objectiu i procediment.
Presentació.

2a. Sessió:
Escollir els objectes
Concreció de la caixa

Objectius del projecte

  1. Treballar amb tècniques de reminiscència, aplicades a la intervenció social, la identitat personal i la construcció d’un espai de reconeixement per a les persones que reben la intervenció.
  2. Definir i sistematitzar pràctiques de reminiscència aplicades als àmbits d’intervenció social.
  3. Promoure la comprensió i l’apressi mutu, amb el valor afegit de l’intercanvi internacional, intergeneracional i intercultural .
  4. Recerca de persones que es troben en situació de risc, amb la finalitat d’afavorir-ne la  participació en el procés de treball.
  5. Seleccionar els objectes, fotografies,…, elements significatius i personals de cadascun dels participants, que acabaran configurant el resultat final de la caixa d’història de vida.
  6. Recollir la història i significació de cadascun dels objectes seleccionats, amb la finalitat d’obtenir un itinerari biogràfic de les persones participants, elements que facilitaran la posterior sistematització del procés de treball.

Deixa un comentari