Activitats

Sortida als fortins de Mataró

El  dissabte  12 de maig de 2018, farem la sortida amb visita guiada pels membres de la comissió pels diferetns fortins de Mataró. Per poder fer la visita agafarem el tren a Mataró a dos quarts de 10, baixarem a Llavaneres i farem el recorregut a peu al costat de la via de tren, primer veurem dos fortins de Llavaneres i a continuació veurem els diferents fortins de Mataró amb les explicacions del perquè es van construir. Cal portar calçat còmode, aigua i barret pel sol

Fotos per recordar …

  L’Arxiu Comarcal del Maresme i el Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró impulsen un projecte per recuperar la història oral a través dels records de la gent gran. La activitat s’anomena Fotos per recordar… i neix amb la voluntat de conservar la memòria col·lectiva i potenciar la teràpia de reminiscència como utensili de estimulació cognitiva entre la gent gran.

La metodologia consisteix en explicar què evoca a cada entrevinent la instantània fotogràfica projectada, per després registrar la informació que proporcionen els participants sobre noms, situacions o llocs que apareixen.

Durant dues hores, es mostraran fotografies del fons documental, que retraten la vida de Mataró durant els anys 40 i 50. Els arxivers s’encarregaran de l’elecció de les imatges, la identificació i la seva descripció. El servei d’Igualtat i Ciutadania portarà a terme la seva difusió, i el contacte amb les persones grans que desitgin participar.

Les sessions són obertes a tothom, a la sala d’actes de l’arxiu a Can Palauet el primer dilluns laborable de cada mes de 10 a 12 h del matí.

 cartell activ arxiu

MENU